Кадър България Он ЕърХората от село до Дупница искат по-скоро да

...
Кадър България Он ЕърХората от село до Дупница искат по-скоро да
Коментари Харесай

Жителите на дупнишко село излизат на протест заради мръсна питейна вода

Кадър " България Он Еър "

Хората от село до Дупница желаят по-скоро да бъде решен казусът с водата, която пият. Протест готвят жителите на дупнишкото село Самораново. Причината е мръсната питейна вода и съвсем ежедневните повреди на водопроводната мрежа.

Проблемът с питейната вода в Самораново е от преди повече от 20 години. Замърсяването на водопровода стартира още от водохващането. Другият проблем са честите повреди поради остарялата водопроводна мрежа.

" Сега е доста тежко ситуацията, тъй като до предходната година по това време имаше 17 повреди. Тази година са 41 – хората са изнервени. Селото е живо, работи учебното заведение, работи детската градина, имаме деца, имаме млади фамилии. Представяте ли си в 7-8-9 часа вечерта след работа хората се прибират и какво се случва като ти нямаш вода и не можеш да си изкъпеш детето? ", съобщи кметът Райко Цветков.

В селото живеят повече от 2 хиляди души. На улицата, на която живее Иво Югов, повреди има съвсем всеки ден.

" Това е моята улица – в границите на към 5 дни за към една седмица тук имаше 5 аварии. Те си личат къде са били, като имате поради, че в някои копани места се копае за втори-трети път, на някои места има и за четвърти! ", описа той.

Въпреки че хората постоянно са без вода – или когато я има е мръсна – те си заплащат постоянно сметките.

" Газим във вода, а вървим жадни, което е покруса! ", споделя за " България Он Еър " Костадин Севдин.

От ВиК - Дупница обявиха, че казусът е в остарялата водопроводна мрежа. Има направен план – чака се финансиране от страната, което не е ясно по кое време ще се случи.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР